04.11.2006. / 11:52

Autor: Martina Zeković

HRVATSKA

Prijeteće pismo premijeru Sanaderu

Na žigu se vidi da je 29. listopada pismo poslano iz Züricha. U pismu punom pravopisnih pogrešaka, napisanom na stranici i pol, stoji da "diaspora stvara ogroman fond EURA za kamikaze koji će ubijati...", a na kraju anonimni autor poziva na "ponovnu revoluciju i građanski rat"

Anonimno prijeteće pismo u kojemu je napisano niz uvreda i prijetnji premijeru Ivi Sanaderu, predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu, glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i ministru unutarnjih poslova Ivici Kirinu, stiglo je u dopisništvo Večernjeg lista u Zadru, dan uoči posjeta premijera Zadarskoj županiji. Na žigu se vidi da je 29. listopada pismo poslano iz Züricha. U pismu punom pravopisnih pogrešaka, napisanom na stranici i pol, stoji da "diaspora stvara ogroman fond EURA za kamikaze koji će ubijati...", a na kraju anonimni autor poziva na "ponovnu revoluciju i građanski rat", prenosi Večernji list.

Teško je odrediti tko bi mogao biti autor pisma sve dok MUP ne dovrši istragu. Sigurno je da se radi o ekstremističkom pogledu na zbivanja u Hrvatskoj, no nije poznato je li riječ o hrvatskom ili srpskom ekstremizmu. Obzirom da pojedine rečenice u pismu imaju strukturu istočne jezične varijante, na trenutke se stječe dojam kao da se osoba koja se koristi srpskim jezikom trudi prikazati Hrvatom, a kako je pismo poslano u zadarsko dopisništvo, moguće je da je autor podrijetlom s zadarskog područja, te da ono nije povezano s posjetom Sanadera. Premijer Sanader u petak je sa suradnicima posjetio Zadarsku županiju u kojoj je na otoku Ravi otvorio početak radova u pristaništu te u Velom Ižu obnovljenu zgradu mjesne škole. Zadarska je policija je aktivirala ukupno 20-ak policajaca koji su pratili premijera na njegovom putu katamaranom do otoka Rave i Iža.

Vezane vijesti

Kusturica između Emira, Nemanje i Sarajeva

Kusturica između Emira, Nemanje i Sarajeva

Filmski redatelj Emir Kusturica, koji je svoje najvažnije i najuspješnije filmove vezao za Sarajevo, pokušava obnoviti komunikaciju s ljudima u svom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika