06.11.2006. / 12:45

Autor: Nina Tomljanović

OTMICA

Nastavak ponovljenog suđenja Hrvoju Petraču

Osim Hrvoju Petraču, na ponovljenom suđenju koje je započelo 29. rujna sudi se i braći Mateković koji su također osuđeni u odsutnosti

Ponovljeno suđenje Hrvoju Petraču, Ivanu Matekoviću i ostaloj četvorici osumljičenih za otmicu maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca nastavlja se u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu.
Posljednje ročište završeno je svjedočenjem Zagorčeve bivše tajnice Snježane Šiprak, najmlađeg od braće Matekovića, Nikole te sudskog vještaka Davora Zdunića.
Prije točno mjesec dana Novica Petrač svojim je iskazom preuzeo odgovornost za otmicu Zagorčeva sina i ustvrdio kako njegov otac Hrvoje nema nikakve veze sa slučajem zbog kojega je u odsutnosti ranije osuđen na šest godina zatvora.
Osim Hrvoju Petraču, na ponovljenom suđenju koje je započelo 29. rujna sudi se i braći Mateković koji su također osuđeni u odsutnosti.
Zagorčev sin otet je 23. veljače 2004. ispred obiteljske kuće na Pantovčaku, a otmičari su ga pustili četiri dana kasnije, nakon što je njegov otac platio 750 tisuća eura, odnosno polovicu tražene otkupnine. Novac do danas nije pronađen.

Vezane vijesti

Petrač se vraća u zatvor?

Petrač se vraća u zatvor?

Sudac izvršenja kazni zagrebačkoga Županijskog suda u četvrtak će odlučiti hoće li Hrvoje Petrač zbog kršenja uvjetnog otpusta, odnosno neodobrenih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika