06.05.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

SRBIJA

STANIŠIĆU I SIMATOVIĆU STIŽU OPTUŽNICE IZ HAAGA

STANIŠIĆU I SIMATOVIĆU STIŽU OPTUŽNICE IZ HAAGA

Haaški sud u ponedjeljak je u Den Haagu obavijestio veleposlanstvo Srbije i Crne Gore je o optužnici protiv bivšeg načelnika Službe državne sigurnosti Jovice Stanišića i bivšeg prvog zapovjednika komandanta i osnivača Jedinice za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki, Franka Simatovića Frenkija, izjavio je za B92 Goran Svilanović, ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore. Optužnice bi vlastima u Beogradu trebale stići u utorak, a postupak za izručenje počinje odmah.
Optužene se tereti za sudjelovanje u zajedničkom zločinačkom pothvatu eliminiranja nesrpskih nacija u Hrvatskoj i BiH, te uključivanje zaposjednutih teritorija u novu državu pod srpskim zapovjedništvom. U Haagu će im se suditi za zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnih prava i običaja, deportacije, nečovječno postupanje, progone i ubojstva.
Optuženi su nakon atentata na premijera Đinđića uhićeni u sklopu policijske akcije “Sablja” i trenutno se nalaze u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika