07.11.2006. / 17:17

Autor: Martina Zeković

TAJNI RAČUNI

Pomoć ciparskog sudstva u potrazi za nestalim novcem

Papandoupoulos je rekao da Cipar ima otvoren bankarski sustav, te ponudio pomoć ciparskog sudstva ako postoji sumnja u postojanje ilegalnih računa

Predsjednik Stipe Mesić je nakon susreta s ciparskim predsjednikom Tassosom Papandopulosom, rekao kako institucije trebaju utvrditi zbog čega su na Cipru otvarani tajni računi poslije rata i čiji je novac završio na tim računima. "Cijeli niz računa otvoren je prije i za vrijeme rata, ali nema opravdanja za otvaranje računa poslije rata", izjavio je Mesić. Papandopulos je rekao da Cipar ima otvoren bankarski sustav, te ponudio pomoć ciparskog sudstva ako postoji sumnja u postojanje ilegalnih računa. "Imamo vrhunsko, nezavisno sudstvo, no do sada nismo primili nikakav službeni zahtjev za takvu vrst pomoći", dodao je ciparski predsjednik.

Mesić je naglasio kako je već osnovana skupina u kojoj su Ministarstvo financija, policija i državno odvjetništvo koji bi trebali predložiti način kako ući u trag računima, a potom transferima tih računa. "Tražit ćemo od svih onih koji imaju saznanja o tim tajnim računima, koji su bili otvoreni u Hrvatskoj i izvan nje da kažu što znaju o tome, o transferima, kuda su novci išli i što je za njih kupljeno", rekao je predsjednik Stjepan Mesić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika