08.11.2006. / 14:52

Autor: Ana Kirin

SDP

Ingrid Antičević-Marinović podnijela ostavku

Ostavku na mjesto potpredsjednice SDP-a reakcija je Ingrid Antičević-Marinović na aferu nastalu nakon što je njen suprug, zadarski odvjetnik Marko Marinović javno napao svoju bivšu klijenticu Anu Magaš

Saborska zastupnica i potpredsjednica SDP-a, bivša ministrica pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović u srijedu je uputila priopćenje za javnost u kojem je objavila da podnosi ostavku na mjesto potpredsjednice SDP-a. Taj postupak njena je reakcija na aferu nastalu nakon što je njen suprug, zadarski odvjetnik Marko Marinović javno napao svoju bivšu klijenticu Anu Magaš. Ingrid Antičević-Marinović ostavku je podnijela kako bi prekinula nanošenje štete ugledu SDP-a do kojeg je došlo nakon izbijanja spomenute afere.

"Zbog zbivanja kojima sam izložena u posljednje vrijeme, prolazim kroz možda najteže trenutke u životu. Svjesna sam pogreške koju je moj suprug učinio svojim javnim istupom u slučaju Magaš i ne odobravam taj njegov postupak. On je međutim, pored razumljive kritike, poslužio i kao povod za nesmiljene napade na njega, našu obitelj i mene osobno. Kao što sam to već rekla, nikada se nisam miješala u odvjetnički posao svoga supruga, kao što se ni on nikada nije miješao u moj politički rad," napisala je u priopćenju Ingrid Antičević-Marinović. SDP-ova saborska zastupnica navela je kako u teškoj situaciji u kojoj se trenutno nalazi želi ostati uz svog supruga kojemu želi biti oslonac i s kojim želi, kako mu je i obećala, "zajedno prolaziti kroz dobro i zlo". Ustvrdila je da je spremna izdržati sva "podmetanja i prljavštine kojima je izložena u nečasnoj političkoj borbi".

"Teško mi međutim pada šteta koju napisi o mom suprugu i meni nanose mojoj stranci. Tješi me podrška kolega, njihovo ljudsko razumijevanje, povjerenje i bezrezervna uvjerenost u moje ljudsko i profesionalno poštenje. Imati takve ljude uza se znači mnogo, to umanjuje težinu tereta što sam ga morala ponijeti. Želeći spriječiti korištenje ove situacije protiv moje stranke, podnijela sam ostavku na mjesto potpredsjednice Socijaldemokratske partije Hrvatske", stoji u priopćenju Ingrid Antičević-Marinović.

Vezane vijesti

Sin protiv majke

Odvjetnici Ane Magaš traže posebnog pravobranitelja za njezinog maloljetnog sina Lovru i tvrde da je njegova baka zakazala kao skrbnica jer ga je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika