07.05.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

SVIJET

U PEKINGU OČEKUJU SMANJENJE BROJA OBOLJELIH OD SARS-A


U Pekingu, SARS-om najpogođenijem gradu broj oboljelih početi će padati u slijedećih 7 do 10 dana, izjavio je dužnosnik ministarstva zdravstva u Pekingu Liang Wannian, a prenijela novinska agencija Xinhua. Nešto više će vremena trebati da se bolest zaustavi, dodao je Wannaian. Do sada je u Pekingu zabilježeno 1.960 od 4.409 potvrđenih slučajeva zaraze SARS-om i 112 od 214 smrtnih slučajeva izazvanih tom bolešću.
Na Tajvanu su objavili smrt još dviju osoba od SARS. Njihovo ministarstvo zdravstva javlja kako je u kućnoj karanteni 6 734 osoba, što znači kako bi sadašnji broj od 13 umrlih i 338 zaraženih mogao biti veći. Na ovaj su otok prvi puta nakon 30 godina, uz dopuštenje Kine, stigla dva stručnjaka iz Svjetske zdravstvene organizacije kako bi pomogli u sprječavanju bolesti.
Tajlandsko ministarstvo zdravstva počelo je u srijedu dijeliti “zdravstvene putovnice” u međunarodnoj zračnoj luci u Bangkoku zahtijevajući od putnika koji stižu s područja pogođenih atipičnim upalom pluća da se podvrgnu medicinskom pregledu. U ministarstvu smatraju da će na ovaj način olakšati situaciju i Tajlanđanima i drugima, jer se od putnika neće zahtijevati da nose zaštitne maske ili da ih se drži u karanteni do 10 dana.

Vezane vijesti

Kina: u logor zbog širenja glasina o SARS-u

Kina: u logor zbog širenja glasina o SARS-u

Policija u gradu Baodingu na sjeveru Kine objavila je da je s dvije godine "radne rehabilitacije" kaznila čovjeka koji je širio lažne glasine o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika