08.11.2006. / 18:48

Autor: Ana Kirin

AUSTRIJA

Pohvala Hitlerova režima

Sve parlamentarne stranke u austrijskom parlamentu osudile su izjavu zastupnika Slobodarske stranke u austrijskom parlamentu Wolfganga Zangera da je nacionalsocijalizam imao i dobre strane

Izjava zastupnika Slobodarske stranke (FPOe) u austrijskom parlamentu Wolfganga Zangera da je nacionalsocijalizam imao i dobre strane naišla je u srijedu na osudu svih parlamentarnih stranaka. "Naravno da je nacionalsocijalizam imao dobre strane, a o tome nitko ne želi ni čuti", izjavio je u utorak navečer, u razgovoru za emisiju Report austrijske radio televizije (ORF), novi zastupnik Slobodarske stranke u austrijskom parlamentu. Dodao je "da je Adolf Hitler dao nadu ljudima za novo zapošljavanje na izgradnji autocesta".

Sve parlamentarne stranke u austrijskom parlamentu osudile su tu izjavu, a ona je naišla i na osudu unutar Slobodarske stranke (FPOe) kojoj Zanger pripada. Predsjednica Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta Barbara Prammer ocijenila je izjavu apsolutno neprihvatljivom zahtijevajući posljedice. "Računam da će iz kluba Slobodarske stranke u austrijskom parlamentu uslijediti jasna reakcija", kazala je. Zangerova Slobodarska stranka odbila je međutim u srijedu mogućnost njegova povlačenja sa zastupničkog mjesta, najavivši samo da on neće sudjelovati u jednom parlamentarnom istražnom povjerenstvu.

Wolfgang Zanger je iz Štajerske a prošli ponedjeljak je prisegnuo na prvoj konstituirajućoj sjednici austrijskog Parlamenta kao novi zastupnik Slobodarske stranke.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika