09.11.2006. / 15:15

Autor: Ana Kirin

EKSHUMACIJA

U Lici pronađeni posmrtni ostatci 104 osobe

Dosadašnje ekshumacije u Ličko-senjskoj županiji obuhvatile su i pretraživanje 12 speleoloških jama, od kojih su u četirima pronađeni ljudski posmrtni ostaci

U Ličko-senjskoj županiji u pokusnim iskapanjima započetim 17. listopada preliminarnom obradbom pronađeni su posmrtni ostatci najmanje 104 osobe, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Posmrtni ostatci prevezeni su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, a nakon obradbe bit će poznat točan broj žrtava i njihova ostala obilježja.

Dosadašnje ekshumacije obuhvatile su i pretraživanje 12 speleoloških jama, od kojih su u četirima pronađeni ljudski posmrtni ostaci. Dovršeno je iskapanje posmrtnih ostataka pronađenih u jami Sorić-krčevini u Nacionalnom parku "Plitvičkim jezerima" kod Prijeboja, u kojoj su na dubini od 87 metara pronađeni posmrtni ostatci najmanje 30 osoba. Također je dovršeno iskapanje posmrtnih ostataka najmanje 70 osoba pronađenih u jami Volaškom vrhu. Na području Široke Kule u dvjema jamama pronađeni su posmrtni ostatci triju, a na lovinačkom području posmrtni ostatci jedne osobe, navodi se u priopćenju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Pokusna iskapanja u Ličko-senjskoj županiji županiji bit će dovršena do kraja ovog tjedna.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika