10.11.2006. / 09:27

Autor: Ana Kirin

ZEMLJIŠTE

Općina Mljet podiže ustavnu tužbu

Općina Mljet priopćila je da je spremna dići ustavnu tužbu kao odgovor na pravomoćnu presudu Županijskog suda u Dubrovniku da je država, a ne općina vlasnik zemljišta u katastarskoj općini Prožura na tom otoku. "Općina Mljet, nemajući namjeru ucjenjivati i komentirati rad sudbenih vlasti, ovu presudu smatra neodrživom i nastavit će s poduzimanjem zakonskih koraka u zaštiti svog prava vlasništva i to podizanjem ustavne tužbe pred Ustavnim sudom, a sigurna je da će to učiniti i njezini zakoniti sljednici", stoji u priopćenju Općine Mljet koje je potpisao njezin načelnik Nikola Hajdić.

Državno odvjetništvo RH objavilo je na svojim web stranicama da je presuda dubrovačkog Županijskog suda potvrdila njihov stav da su sve šume te poljoprivredna i šumska zemljišta na Mljetu, koja su bila u društvenom vlasništvu na dan stupanja na snagu Zakona o šumama i Zakona o poljoprivrednom zemljištu, postali vlasništvo Republike Hrvatske. Podsjetimo, 100 tisuća četvornih metara zemljišta u uvali Prožuri Općina Mljet je 2005. godine prodala zagrebačkoj tvrtki Kora.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika