10.11.2006. / 15:57

Autor: Martina Zeković

KOSOVO

Odgođeno izvješće o statusu Kosova

Izvješće bi trebalo biti spremno tek nakon parlamentarnih izbora koje je predsjednik Srbije Boris Tadić zakazao za 21. siječnja

UN je odgodio izdavanje ključnog izvješća o budućem statusu Kosova. Izvješće bi trebalo biti spremno tek nakon parlamentarnih izbora koje je predsjednik Srbije Boris Tadić zakazao za 21. siječnja. Martti Ahtisaari je objavio svoju odluku nakon sastanka skupine zadužene za pregovore o Kosovu, koji je održan u petak u Beču. Naime, Kontaktna skupina je obećala da će odluka biti donesena do kraja 2006. godine.
U petak je srpski predsjednik Boris Tadić najavio parlamentarne izbore za 21. siječanj. Ahtisaari je izjavio da je odluku o odgodi donio "u skladu s objavom predsjednika Tadića i nakon konzultacija s Kontaktnom skupinom". Vlada Srbije zadovoljna je ovakvom odlukom, prenosi B92. Srpski su glasači već odobrili novi ustav, potvrdivši da je Kosovo sastavni dio Srbije, ali srpska strana i dalje inzistira na pregovorima.
Iako je Priština od početka pregovora inzistirala na utvrđivanju rješenja za Kosovo do kraja godine,sada je počela uvoditi mogućnost odgađanja rješenja. Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiju kaže da može doći do vrlo kratkog odgađanja kako bi Srbiji bila pružena još jedna šansa da se okrene i isproba u demokraciji.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika