13.11.2006. / 13:03

Autor: Nacionalova redakcija

AL - QAIDA

Teroristička prijetnja Europi za Božić?

Američke obavještajne službe i arapski diplomati u svome su izvješću naveli da teroristička mreža al–Qaida planira napade u Europi za vrijeme božićnih praznika, javila je američka televizijska postaja CBS. Pretpostavljaju da će al–Qaida povećati pritisak na one zemlje koje su poslale vojsku u Irak. Napadi će biti usmjereni na zračne luke i željezničke kolodvore gdje se za vrijeme praznika očekuju velike gužve, stoji u izvješću. Osim toga, Al – Qaida planira napade i na naftovode i rafinerije diljem arapskih zemalja.

"Više stotina članova terorističke mreže, otprilike 500 – 600, viđeno je proteklih mjeseca kako napušta teritorij Afganistana i Pakistana", izjavio je Rohan Gunaratna, voditelj istraživanja o terorizmu na Singapurskom institutu. U istoimenom izvješću istaknuto je kako se članovi al–Qaide kreću prema Iraku i arapskim zemljama od kuda potječu.

Vezane vijesti

Al-Kaida ostaje stvarna prijetnja za SAD

Al-Kaida ostaje stvarna prijetnja za SAD

Unatoč smrti Osame bin Ladena Al Kaida i dalje ostaje stvarna prijetnja za Sjedinjene Države, rekao je u srijedu američki ministar obrane Leon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika