13.11.2006. / 15:00

Autor: Stjepan Marković

MEDIJI

Al-Jazeera na engleskom

Televizijska postaj u vlasništvu katarskog emira namjerava ugroziti monopol zapadnih medija

Katarska televizijska postaja al-Jazeera u srijedu počinje s emitiranjem programa na engleskom jeziku. Televizijska postaja koja se proslavila emitiranjem prijetećih poruka Osame Bin Ladena i al-Qaide nakon 11. rujna želi postati alternativa dominantnim američkim europskim medijima. Program će se emitirati 24 sata dnevno iz četiri studija, centrale u Dohi, Kuala Lumpuru, Londonu i Washingtonu. Zaposlit će 250 novinara 47 nacionalnosti čime su htjeli postići nepristranost kod izvještavanja.

Glavni direktor Nigel Patsons je obećao malo drugačiji pristup vijestima od njihovih konkurenata. Njihovi stručnjaci i komentatori uglavnom će biti Arapi i ljudi s Bliskog istoka što će dati novi pogled na vijesti pogotovo one iz regije.

Iako je vlasnik postaje katarski emir ona se ne namjerava ograničiti na regiju, već u planu imaju probijanje na europsko i američko tržište. U Europi je ideja dobro prihvaćena i program se namjerava emitirati u 40 milijuna domova, dok u Americi ima problema s distribucijom. Uz informativni program sljedeće godine bi se trebao pokrenuti sportski i dokumentarni program.

Vezane vijesti

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Cameron u četvrtak na saslušanju o etici u medijima

Britanskog premijera Davida Camerona u idući četvrtak će saslušati povjerenstvo koje istražuje povezanost medija i vlasti, nakon skandala zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika