14.11.2006. / 08:48

Autor: Goran Jurić

HRVATSKA & FRANCUSKA

Mesić prijetio smrću?

"Zašto taj odvjetnik kaže da sam ja njegov politički patron, to vjerojatno on zna, ali ja bih mu preporučio da posjeti Vrapče kad dođe u Zagreb, jer se takvim ljudima tamo može pružiti djelotvorna pomoć," rekao je Mesić u petak u Našicama.

Ivan Jurašinović, francuski odvjetnik, najavio je da će u Hrvatskoj i Francuskoj kazneno prijaviti predsjednika Stjepana Mesića zbog toga što je Mesićava poruka Jurašinoviću da posjeti Vrapće prema Jurašinoviću otvorena prijetnja smrću, te smastra predsjednika odgovornim za sve štete koje bi mogle snaći njega i njegovu obitelj u Francuskoj i Hrvatskoj. Odvjetnik Jurašinović je u ime Marina Tomulića podnio kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva protiv Marka Nikolića, a u kojoj se spominje i predsjednik Mesić.

Mesić je u Našicama, zamoljen da komentira tu tvrdnju, kazao kako je "Petrača sreo dvaput u životu, i to slučajno, u prolazu" te da "s njime u to vrijeme nije imao nikakve veze". Zašto taj odvjetnik kaže da sam ja njegov politički patron, to vjerojatno on zna, ali ja bih mu preporučio da posjeti Vrapče kad dođe u Zagreb, jer se takvim ljudima tamo može pružiti djelotvorna pomoć, rekao je Mesić u petak u Našicama.

Da spomenutu izjavu Jurašinović smatra otvorenom prijetnju smrću potkrijepio je tvrdnjom kako je svima dobro poznata sudbina građana bivših komunističkih zemalja koji su zbog kritike vlasti bili proglašeni ludima da bi ih se lakše moglo ukloniti.

Jurašinović također smatra da je Mesićeva izjava izravan napad na Francusku, njezin pravni sustav i demokratska načela koja dijele sve zemlje Europske unije, te je prozvao Mesića da krši najosnovija pravila pravne države, što "čini svjesno, jer je i on pravnik po struci".

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika