14.11.2006. / 09:00

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ MAGAŠ

Suspenzija odvjetniku Marinoviću

"Izvršni odbor utvrdio je da postoji osnovana sumnja da je zadarski odvjetnik počinio najteže disciplinsko djelo, odnosno da je odavao odvjetničke tajne", rekao je predsjednik HOK-a Leo Andreis

Izvršni odbor Hrvatske odvjetničke komore (HOK) zadarskom odvjetniku Marku Marinoviću u ponedjeljak je izrekao obustavu obavljanja odvjetništva do završetka disciplinskog postupka koji je protiv njega pokrenut 6. studenog zbog sumnje da je u medijskim istupima o bivšoj klijentici Ani Magaš prekršio odredbu o čuvanju odvjetničke tajne. "Izvršni odbor utvrdio je da postoji osnovana sumnja da je zadarski odvjetnik počinio najteže disciplinsko djelo, odnosno da je odavao odvjetničke tajne", rekao je novinarima predsjednik HOK-a Leo Andreis, tijekom redovite HOK-ove sjednice.

Povodom zahtjeva za preispitivanjem troškovnika izdanog po odvjetniku Marinoviću u predmetima protiv okrivljenice Magaš, Komisija za ispitivanje troškovnika HOK-a utvrdila je da nije bilo osnova za podizanje tarifnog modela, odnosno da je neosnovano povisivana odvjetnička nagrada, izvijestio je Andreis. Dodao je kako je utvrđeno da nije bilo osnova tarifiranja obrane za odvjetnicu Budimir iz odvjetničkog društva Marinović i partneri. Preostali dio troškovnika komisija nije mogla ispitati u tako kratkom vremenu jer je potrebno učiniti dodatne izvede. "No, Izvršni odbor je utvrdio da troškovnik nije mogao biti viši od oko 170.000 kuna, što znači da je mjesečna nagrada za vrijeme od 19 mjeseci rada iznosila oko 9.000 kuna bruto", izjavio je predsjednik HOK-a.

Po tvrdnjama udruge B.a.B.e Marinoviću je ukupno uplaćeno 38.000 eura, a po medijskim natpisima majku optužene izvijestio je da je sveukupni račun 499.765 kuna. Za teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva, za što se tereti Marinovića, može se izreći ukor, novčana kazna ili gubitak prava na obavljanje odvjetništva od šest mjeseci do 10 godina.

Inače, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru zatražilo je od policije provjeru svih medijskih navoda protiv odvjetnika Marinovića, supruga bivše ministrice pravosuđa Ingrid Antičević Marinović. Njega su mediji, među ostalim, optužili za kamatarenje, iznudu i trgovanje pomilovanjima. Županijski odvjetnik Ivan Galović rekao je da će provjera biti obavljena u roku od mjesec dana.

Vezane vijesti

Sin protiv majke

Odvjetnici Ane Magaš traže posebnog pravobranitelja za njezinog maloljetnog sina Lovru i tvrde da je njegova baka zakazala kao skrbnica jer ga je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika