14.11.2006. / 11:38

Autor: Marin Medić

SAD IZBORI 2008

Giuliani za predsjednika

Bivši gradonačelnik New Yorka Rudolph Giuliani se priprema za sudjelovanje u predsjedničkim izborima 2008. Giuliani je sastavio „istraživački odbor“ kao prvi korak u mogućoj predsjedničkoj utrci, izjavilo su dužnosnici Republikanske strange.

Rudolph Giuliani je široj američkoj javnosti postao poznak nakon terorističkih napada na New York 2001, kada je mirno i staloženo proveo grad kroz najveću krizu u njegovoj povijesti. Europljanima je poznat i od prije, jer je često koristio modele europskih gradova, te s njima surađivao na međusobnom poboljšanju urbanog života.

Giuliani je daleko od prosječnog kornzervativnog republikanca, te je daleko liberalniji u svojim stavovima, koji uključuju istospolne zajednice i strožu kontrolu oružja. Iako biti gradonačelnik načelno i nije najbolji put do predsjedništva, Giulianijeva ogromna popularnost među glasačima svih stranaka bi mu mogla osigurati ozbiljan položaj u dolazećoj predsjedničkoj kampanji.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika