14.11.2006. / 15:20

Autor: Martina Zeković

HRVATSKA

Pašalić najavio tužbu protiv Mesića

Unatoč predsjedničkom imunitetu, Pašalićev odvjetnički tim ocjenjuje mogućnosti podizanja tužbe protiv njega, a "ako u Hrvatskoj nema takvih mogućnosti, tužba se može podignuti na međunarodnim sudovima"

Predsjednik Hrvatskog bloka Ivić Pašalić objavio je na konferenciji za novinare, održanoj u utorak, kako namjerava podignuti tužbu protiv predsjednika Stjepana Mesića, Hrvatske televizije, TV Nove i tjednika "Nacionala". Naime, Pašalić je na konferenciji za novinare ponovio kako "iza bacanja dviju bombi u dvorište njegove kuće stoji predsjednik Mesić koji je u svojim javnim istupima širio neistine i klevete o njemu kao političaru i time poticao na nedavni incident". Unatoč predsjedničkom imunitetu, Pašalićev odvjetnički tim ocjenjuje mogućnosti podizanja tužbe protiv njega, a "ako u Hrvatskoj nema takvih mogućnosti, tužba se može podignuti na međunarodnim sudovima. Ne želim podignuti tužbu radi tužbe, nego da ona ima zakonsko uporište", dodao je Pašalić. Novinarima i medijima najavio je sudske tužbe zbog širenja neistine o pozadini napada na njega i njegovim poduzetničkim poslovima.

Pašalić je zanijekao da je protuzakonito dobio zajmove od banke za svoje poslovne pothvate, priloživši i dokumente koji to, po njegovim riječima, potvrđuju. Za neke od afera koje mu se pripisuju u medijima, poput Dubrovačke banke ili tzv. afere SIS, Pašalić je rekao da je policija istraživala te slučajeve te da nije našla nikakve osnove kažnjiva djela. On ocjenjuje kako bacanje bombe u dvorište njegove kuće i sve te prijašnje afere služe kako bi skrenule pozornost javnosti na manje bitne stvari u Hrvatskoj.

O "Pašalićevim dvorima" i kreditu bez depozita, pročitajte u najnovijem broju Nacionala.

Vezane vijesti

Nova ljubav: Simona Gotovac (ni)je u vezi s nećakom Ivića Pašalića

Nova ljubav: Simona Gotovac (ni)je u vezi s nećakom Ivića Pašalića

Dok Ante Gotovac traži novu djevojku koja će mu ostvariti financijsku sigurnost, njegova supruga Simona se zabavlja s drugim muškarcem. Navodno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika