15.11.2006. / 08:46

Autor: Martina Zeković

BAGDAD

Oslobođeni taoci

Naoružani muškarci u odori specijalne policije izveli su masovnu otmicu službenika i posjetitelja, priopćio je ministar za višu izobrazbu Abed Diab al-Ujaili

U akciji sigurnosnih snaga u Bagdadu, oslobođeno je više od 100 taoca koji su jučer oteti iz zgrade ministarstva višeg obrazovanja, a 40 ih je ostalo zatočenima.
Naoružani muškarci u odori specijalne policije izveli su masovnu otmicu službenika i posjetitelja, priopćio je ministar za višu izobrazbu Abed Diab al-Ujaili. Prema njegovim riječima, neki od poslijepodne puštenih talaca rekli su da su bili odvedeni u Sadr City, sjedište šijitske milicije u istočnom Bagdadu.
Odbor muslimanskih ulema, glavna sunitska organizacija u Iraku oštro je napala šijitskog ministra unutarnjih poslova Jawada Bolanija. Ministarstvo unutarnjih poslova, koje kontroliraju šijiti, nekoliko je puta opovrgnulo bilo kakvu povezanost sa skupinom koju suniti i Washington optužuju da upravlja odredima smrti i ćelijama koje otimaju ljude.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika