16.11.2006. / 12:08

Autor: Lucija Božić

Manekenka umrla od anoreksije

Osamnaestogodišnja Ana Carolina Reston koja je na svoja 174 centimetra visine u posljednje vrijeme imala svega 40 kilograma, hospitalizirana je prije tri tjedna zbog upale mokraćnih puteva koja se pretvorila u bubrežnu insuficijenciju, a potom i u sepsu.

Ana Carolina Reston bila je teška samo 40 kilogramaAna Carolina Reston bila je teška samo 40 kilogramaBrazilska manekenka Ana Carolina Reston umrla je u utorak od anoreksije u Sao Paolu, dan prije putovanja u Pariz gdje je trebala pozirati za modni magazin, izvijestio je u srijedu lokalni tisak. Osamnaestogodišnja Ana Carolina Reston koja je na svoja 174 centimetra visine u posljednje vrijeme imala svega 40 kilograma, hospitalizirana je prije tri tjedna zbog upale mokraćnih puteva koja se pretvorila u bubrežnu insuficijenciju, a potom i u sepsu. Njezina teta je rekla novinarima kako lijekovi koje je uzimala nisu djelovali zbog njezine iznimne slabosti. Ana se manekenstvom počela baviti kada je imala trinaest godina, a u zadnje je vrijeme jela isključivo jabuke i rajčice.

Samo prije par mjeseci bila je velika akcija modne industrije na Španjolskom tjednu mode da se otkaže suradnja anoreksičnim modelima koji se izgladnjuju kako bi održali mršavost. Tako su nastupile djevojke koje nisu bile premršave. Ovaj slučaj pokazuje da je anoreksija uzela maha i da djevojke ne prežu ni pred čim samo kako bi održale mršavost čak i pod cijenu vlastitog života.

Fotogalerija

  • Ana Carolina Reston bila je teška samo 40 kilograma

Vezane vijesti

Eminem se rastao po drugi put

Reper Eminem i Kimberly Mathers rastali su se po drugi put nakon što su se nagodili za vrijeme saslušanja na sudu u Michiganu. Eminem i Kimberly su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika