16.11.2006. / 18:47

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

Branitelj pokušao baciti bombu na policiju

Interventan policija spriječila branitelja da u srijedu navečer baci ručnu bombu na policijsku stanicu Maksimir

Hrvatski branitelj je u srijedu navečer pokušao baciti ručnu bombu na policijsku postaju Maksimir, no interventna policija ga je uspjela svladati i uhititi. Policiji je za namjeru 43-godišnjeg hrvatskog branitelja doznala od njegove tri godina mlađe supruge koja ih je u srijedu oko 22 sata nazvala telefonom i rekla im da je suprug iz stana uzeo bombu i osobnim automobilom krenuo prema policijskoj postaji Maksimir s namjerom da u nju baci bombu.

Odmah je pozvana interventna policija koja je presrela muškarca koji je odgovarao opisu. Zapovjedili su mu da stane, no on to nije učinio već se zaletio prema jednom policajcu i udario ga šakom u glavu, nakon čega je na silu savladan i vezan lisicama. Prilikom pretresa u vanjskom džepu njegove jakne pronađena je ručna bomba M-75. U policijskoj postaji utvrđeno je da je imao 1,22 promila alkohola u krvi.
Osumnjičeni je odbio liječničku pomoć, za razliku od policajca kojega je udario. Njemu je u Klinici za traumatologiju utvrđena lakša ozljeda usne.
U policiji kažu da i dalje traje kriminalistička obrada nad 43-godišnjakom kojemu nisu otkrili identitet. O njegovom motivu također nisu željeli ništa reći. U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potvrdili su da ih je policija izvijestila o izgredu te da je riječ o hrvatskom branitelju za kojega nemaju podatak da je obolio od PTSP-a.

Vezane vijesti

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja trebao biti biti objavljen najkasnije do ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013., kazao je danas ministar branitelja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika