17.11.2006. / 09:07

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA - EU

Wall Street Journal: Sanader je medijski manipulator

Wall Street Journal u izdanju od srijede piše kako je izvješće Europske komisije znatno kritičnije prema hrvatskoj Vladi, nego što je to predstavljeno hrvatskoj javnosti, te citira neke ocjene iz izvješća EU, primjerice kako "Vlada ne posjeduje strategiju za izvođenje reformi"

Dnevnik Wall Street Journal objavio je u srijedu uvodnik pod naslovom "Hrvatski majstori medijske manipulacije" u kojem se sugerira kako se s nedavnim izvješćem Europske komisije o Hrvatskoj manipuliralo izdvajanjem općih mjesta, te da stoga građani nisu upoznati s njegovim cjelovitim sadržajem. "Šteta što Europska unija ne prevodi svoja izvješća o zemljama kandidatima na njihove jezike. Budući da je izvješće o Hrvatskoj objavljeno jedino na engleskom jeziku, građani Hrvatske nisu upoznati s njegovim potpunim sadržajem", piše u uvodniku Wall Street Journal, a prenosi u četvrtak Glas Amerike (VOA). Hrvatski majstori medijskog "spina", među kojima newyorški dnevnik izdvaja premijera Ivu Sanadera, odlučili su izdvojiti iz europskog izvješća jedino opća mjesta, gdje se govori o "napretku u provedbi reformi", prenosi VOA.

Wall Street Journal u izdanju od srijede dalje piše kako je izvješće Europske komisije znatno kritičnije prema hrvatskoj Vladi, te citira neke ocjene iz izvješća EU, primjerice kako "Vlada ne posjeduje strategiju za izvođenje reformi"; "Ne postoje jasna zakonska pravila o izbornom procesu kao niti o formiranju vlasti na lokalnoj razini"; "Trebat će proći izvjesno vrijeme da Hrvatska ima neovisno, objektivno, transparentno i efikasno sudstvo"; "Nisu kažnjeni mnogi slučajevi korupcije".

"Mnogi Hrvati možda i ne bi pročitali ovo izvješće, čak da je i na hrvatskom jeziku. No, kada bi njihovi političari bili svjesni da je izvješće objavljeno i na hrvatskom jeziku, možda bi bili oprezniji u manipuliranju činjenicama", tvrdi newyorški dnevni list.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika