17.11.2006. / 10:26

Autor: Stjepan Marković

OSIJEK

Ivica Magdić osuđen na tri mjeseca zatvora

Ivica Magdić, suprug glavne svjedokinje u postupku protiv Branimira Glavaša u tzv. slučaju "selotejp", nepravomoćno je osuđen na tri mjeseca zatvora i dvije godine uvjetno zbog prijetnje bivšem odvjetniku svoje supruge

Ivica Magdić, suprug Gordane Getoš Magdić, glavne svjedokinje u postupku protiv Branimira Glavaša u tzv. slučaju "selotejp", zbog prijetnje donedavnom odvjetniku svoje supruge Radoslavu Arambašiću u četvrtak je nepravomoćno osuđen na tri mjeseca zatvora i uvjetno na dvije godine, te je pušten iz pritvora u kojemu je bio od 7. studenoga. Odluku je donijela sutkinja Općinskog suda u Osijeku Azra Salitrežić nakon glavne rasprave na kojoj su saslušani okrivljeni Ivica Magdić, oštećenik odvjetnik Radoslav Arambašić te svjedok odvjetnik Lujo Medvidović.

Ivica Magdić izjavio je da mu je žao što je 6. studenoga izrekao prijetnju, premda, kako je rekao, to nije bilo onako kako je to naveo odvjetnik Arambašić, već u drugom kontekstu. Rekao je da je razlog što je verbalno prijetio Arambašiću taj što je on "njegovu suprugu ucjenjivao da će, ako mu otkaže punomoć kao odvjetniku, osporiti pravo skrbništva nad djetetom". "Kada sam ga sreo na Županijskom sudu u Osijeku, gdje sam došao zatražiti dopuštenje da Gordanu sestra posjeti u zatvoru u Remetincu jer preko odvjetnika Arambašića nismo imali nikakav kontakt s njom, bio sam pod psihičkim pritiskom", kazao je Magdić.

Gordana Getoš Magdić otkazala je odvjetniku Arambašiću punomoć 8. studenoga a, po njegovim riječima, to je učinila zbog prisile obitelji. Odvjetnik Arambašić je izjavio da je prijetnja koju mu je izrekao Ivica Magdić u zgradi Županijskog suda izuzetno ozbiljna jer mu je zaprijetio smrću, zbog čega je zatražio zaštitu policije i suda. Dodao je kako mu je i prije prijetio, odnosno od trenutka kada je postao odvjetnik Gordane Getoš Magdić.

Svjedok, odvjetnik Lujo Medvidović, potvrdio je da ih je u zgradi Suda, gdje se nalazio s Radoslavom Arambašićem, zaustavio Ivica Magdić, no da "to što je rekao Arambašiću nije shvatio kao prijetnju", dodavši kako je čuo samo dio razgovora.

Odvjetnik Ivice Magdića, Davor Krtić rekao je da je riječ "o posebnom slučaju, o čemu svjedoči današnja nazočnost novinara, a ne samo o običnoj prijetnji izrečenoj Arambašiću". Ustvrdio je da je "nekomu u interesu da se Magdića zadrži u pritvoru i onemogući mu se kontakt sa suprugom."

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika Mario Vrabac zatražio je da se okrivljeni Ivica Magdić proglasi krivim zbog opasnosti da svoju prijetnju i izvrši, te da mu se produži pritvor i izrekne kazna od šest mjeseci zatvora. Sutkinja je izrekla nepravomoćnu kaznu zatvora od tri mjeseca, odnosno uvjetnu kaznu od dvije godine. Obrazložila je to činjenicom da Magdić do sada nije kažnjavan, te da je i oštećenik odvjetnik Arambašić izjavio kako 15-ak godina poznaje Magdića te da s njim prije nije imao konflikte. Posebno važnim ocijenila je što je Ivica Magdić jedini skrbnik malodobne kćeri, kojoj je majka u zatvoru. Na upit hoće li općinsko državno odvjetništvo uložiti žalbu, Mario Vrabac je odgovorio da ne zna, a odvjetnik Davor Krtić na izlasku iz Suda rekao je da je zadovoljan odlukom.

Gordana Getoš uhićena je sredinom listopada u Osijeku i nakon dva dana prebačena je u zatvor u Remetincu. Odvjetnik Arambašić je tada, kako su prenosili neki mediji, tvrdio da su otac i suprug na nju vršili pritisak da promijeni svoj iskaz i na sebe preuzme odgovornost za likvidacije na Dravi.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika