17.11.2006. / 13:13

Autor: Ana Kirin

KOSOVO

Taqi: Odluka o neovisnosti već je donesena

Nakon razgovora s američkim visokim dužnosnicima kosovski politički čelnik Hashim Taqi

"Odluka o neovisnosti Kosova je donesena i sada se usuglašava s Europskom unijom i drugim međunarodnim čimbenicima", kazao je predsjednik oporbene Demokratske partije Kosova (DPK) i član kosovskog pregovaračkog tima Hashim Taqi u četvrtak navečer nakon razgovora s dužnosnicima u Sjedinjenim Državama, prenosi u petak Radio Kosovo. Prema njegovim riječima, Kosovo će biti neovisna država sa suverenitetom na cijelom teritoriju, s civilnom misijom i vojnom nazočnošću NATO-a. Kosovski politički čelnik naglasio je kako neće biti daljnjeg odlaganja rješenja statusa poslije održavanja parlamentarnih izbora u Srbiji 21. siječnja.

Thaqi se tijekom višednevnog boravka u SAD-u susreo s američkim državnim podtajnikom za politička pitanja Nicolasom Burnsom, te s visokim dužnosnicima američkog ministarstva vanjskih poslova, Vijeća za nacionalnu sigurnost i predstavnicima civilnog društva. U SAD-u je tijekom ovog tjedna boravio i član pregovaračkog tima Kosova i predsjednik Reformističke stranke ORA Veton Surroi. Posjet dvojice vodećih kosovskih čelnika oporbe, navode mediji u Prištini, poduzet je s ciljem zadobivanja odlučujuće podrške SAD-a kako bi status Kosova bio jasan i s punim međunarodnim subjektivitetom.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika