18.11.2006. / 10:38

Autor: Ante Pavić

VUKOVAR

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

U znak poštovanja prema poginulima, kao i izraz priznavanja odgovornosti za zločin, organizacija Žene u crnom iz Beograda i iz dvadesetak drugih gradova Srbije, posjetit će Vukovar i položiti vijenac s natpisom «Oprostite nam, Žene u crnom, Srbija»

U Vukovaru se u subotu obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 15. obljetnica stradanja tog grada u Domovinskom ratu. Komemorativna svečanost pod nazivom «Hodočašće hrvatskoj slobodi» počet će u dvorištu vukovarske Opće bolnice odakle će se, nakon prigodna programa, sudionici obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. u koloni sjećanja zaputiti prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Među sudionicima kolone nalazit će se i predsjednik Republike Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. Državna i druga izaslanstva na Memorijalnom groblju položit će vijence i zapaliti svijeće za poginule hrvatske branitelje i civile u obrani Vukovara. Misu zadušnicu za poginule u srpskoj agresiji tijekom Domovinskog rata na groblju će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U znak poštovanja prema poginulima, kao i izraz priznavanja odgovornosti za zločin, organizacija Žene u crnom iz Beograda i iz dvadesetak drugih gradova Srbije, posjetit će Vukovar i položiti vijenac s natpisom «Oprostite nam, Žene u crnom, Srbija». U svome priopćenju Žene u crnom su, između ostalog, navele: "Beograđani su ispratili cvijećem one koji su od Vukovara napravili još jedan Staljingrad. Neka njihova djeca, nažalost, i danas po stadionima urlaju 'Nož, žica, Srebrenica'.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika