09.05.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

SVIJET

ZBOG SARS-A PREKINUTE SVE VEZE SA SVIJETOM


Sjevernokorejska vlada donijela je odluku da zbog pojave SARS-a u Kini i nekim drugim azijskim zemljama prekine sve veze sa svijetom. Sjevernokorejske granice su potpuno zatvorene, otkazani su jedini međunarodni letovi sjevernokorejske zračne kompanije za Peking, a neće biti dopušteno niti slijetanje iz ruskog grada Vladivostoka. Otkazan je dolazak južnokorejskih turista brodom u jedno turističko odredište u Sjevernoj Koreji, a ne vozi niti redovita trajektna linija za Japan. Sjevernokorejske vlasti nisu čak dopustile članovima južnokorejske delegacije, koji su u Pjongjang stigli na važne političke razgovore, da napuste avion prije nego što su im provjerili medicinsku dokumentaciju te izmjerili temperaturu.
Dvadeset stranaca koji su se našli u Sjevernoj Koreji zatvoreni su u karantenu u jednom hotelu izvan Pjongjanga, a među njima je i nekoliko stranih diplomata te humanitarnih radnika. Međunarodne humanitarne organizacije upozorile su da bi ove mjere mogle onemogućiti dopremanje i distribuciju hrane što bi moglo pogoršati stanje u zemlji, kojoj bez inozemne humanitarne pomoći prijeti glad.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika