21.11.2006. / 17:14

Autor: Lucija Božić

LIBANON

Ubijen libanonski ministar industrije

Njegova smrt dogodila se u trenutku političke krize u Libanonu koja je uslijedila nakon ostavke šest pro- sirijskih članova kabineta. Pierre Gemayel je bio čelnik stranke Phalange i sin bivšeg libanonskog predsjednika Amina Gemayela

Libanonski ministar industrije Pierre Gemayel, istaknuti anti-sirijski kršćanski političar ubijen je u atentatu u predgrađu Bejruta. Njegova smrt dogodila se u trenutku političke krize u Libanonu koja je uslijedila nakon ostavke šest pro- sirijskih članova kabineta.

Pierre Gemayel je bio čelnik stranke Phalange i sin bivšeg libanonskog predsjednika Amina Gemayela. Atentator je pucao na povorku automobila u kojem se vozio Gemayel dok su prolazili predgrađem Bejruta. Ministar industrije je nakon fatalnog ranjavanja brzo prevezen u obližnju bolnicu, no nije mu bilo pomoći. Nitko se još nije javio radi preuzimanja odgovornosti. Dopisnici iz Libanona javljaju da su Libanonci zgroženi i šokirani.

Analitičari predviđaju da će Gemayelovo ubojstvo dodatno raspiriti političke tenzije u inače nemirnom Libanonu u kojem vodeća muslimanska šijitska stranka Hezbolah prijeti rušenjem vlade ukoliko ne dobije veće pravo glasa pri donošenju važnih političkih odluka. Sin bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja,Saad Hariri tvrdi da iza ubojstva Gemayela stoji Sirija.

Vezane vijesti

Sirija: 14.100 žrtava

Sirija: 14.100 žrtava

Najmanje 14.115 ljudi, većinom civila, poginulo je u Siriji otkako je sredinom ožujka izbila pobuna protiv režima predsjednika Bašara al-Asada,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika