22.11.2006. / 09:02

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GLAVAŠ

Glavaš: "Sanader mi je bio tužitelj, sudac i krvnik"

U poruci upućenoj javnosti Glavaš navodi kako mu je jedini smrtni grijeh što je na 7. općem saboru HDZ-a zbog vlastite naivnosti omogućio da zahvaljujući krađi oko 300 glasova pobijedi čovjek koji je zasjeo na čelo Tuđmanove stranke, a ubrzo postao i hrvatski premijer

Zastupnik Vladimir Šišljagić novinarima je u utorak navečer pročitao pismo koje mu je Glavaš izdiktirao s molbom da ga proslijedi javnosti. U tome pismu Glavaš navodi kako mu je jedini smrtni grijeh što je na 7. općem saboru HDZ-a zbog vlastite naivnosti omogućio da zahvaljujući krađi oko 300 glasova pobijedi čovjek koji je zasjeo na čelo Tuđmanove stranke, a ubrzo postao i hrvatski premijer. "Zahvaljujući tomu, taj je besprizorni čovjek zasjeo na čelo Tuđmanove stranke, a ubrzo postao i hrvatski premijer. Sanader mi je bio tužitelj, sudac i krvnik, slao mi je po teklićima u pritvor nagodbe koje nisam želio prihvatiti jer je njegov jedini uvjet da me pusti iz pritvora bio da šutim. Šutjeti neću, pa i pod cijenu ovakvog mog odabira. Između života u takvoj kriminalnoj državi i smrti, radije ću izabrati smrt", poručio je Branimir Glavaš.

A HDZ je nakon sjednice Predsjedništva Kluba zastupnika te Nacionalnog vijeća u utorak odučio da Branimir Glavaš ostaje u pritvoru do daljnjega te pozvao zastupnike te stranke da podrže zaključke mandatno-imunitetnog povjerenstva. Podsjetimo, prije tjedan dana predsjednik Sabora Vladimir Šeks u ime HDZ-a predlagao je zaključke prema kojima bi se Branimir Glavaš za pet dana mogao braniti sa slobode. No u HDZ-u su se na kraju ipak odlučili za Glavaševo pritvaranje.

Očekuje se da bi u nastavku 23. sjednice Hrvatski sabor u srijedu mogao glasovati i o zaključcima vezanim uz skidanje zastupničkog imuniteta Branimiru Glavašu, što ih je krajem prošlog mjeseca donijelo Mandatno-imunitetno povjerenstvo, no to nije službeno potvrđeno.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika