22.11.2006. / 11:15

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Prometne nesreće i dalje u porastu

Do kraja listopada 2006. godine dogodilo se oko 13 i pol tisuća prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, što je 5,4 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine

Unatoč pooštrenim sankcijama na pojedine prekršaje broj prometnih nesreća je i dalje izrazito velik. Umjesto smanjenja, u prvih deset mjeseci 2006. godine broj prometnih nesreća je povećan u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćilo je u srijedu Ministarstvo unutarnjih poslova. Do kraja listopada 2006. godine dogodilo se oko 13 i pol tisuća prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, što je 5,4 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine. I posljedice tih prometnih nesreća su povećane, odnosno ukupno je nastradalo 19.719 osoba, što je 877 više nastradalih nego u 2005. godini. Smanjio se jedino broj smrtno stradalih osoba, i to za tri osobe ili 0,6 posto. Ove je godine smrtno stradalo 500 je osoba. Ipak, broj ozlijeđenih se povećao, odnosno 3.546 osoba je teško ozlijeđeno, što je 11 osoba više i 15.673 osoba je lakše ozlijeđeno, što je 869 osoba više nego u 2005. godini.

U Policijskoj upravi varaždinskoj u 2006. godini povećana je smrtnost u prometu za čak 92 posto. U neslavnom nizu slijedi susjedna Međimurska županija sa 55 posto više poginulih. U PU karlovačkoj smrtnost u prometu je povećana za 50 posto, dubrovačko-neretvanskoj za 47 posto, u PU vukovarsko-srijemskoj za 40 posto, brodsko-posavskoj 39 posto, zadarskoj za 37 posto i u PU osječko-baranjskoj za 24 posto.

Zbog navedenih rezultata analiza stanja sigurnosti cestovnog prometa policija će i dalje pojačano provoditi ciljane akcije prema sudionicima u prometu i prekršajima zbog kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama, a i dalje će posebna pozornost u nadzoru prometa biti usmjerena na mlade sudionike te vozače mopeda i motocikala, zaključuje se u MUP-ovom priopćenju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika