27.11.2006. / 09:47

Autor: Ana Kirin

AUSTRIJA

Hrvat osumnjičen za napad na židovsku školu

Neki austrijski mediji objavili su da je muškarac uhićen zbog napada na židovsku školu Lauder Chabad u Beču "vjerojatno Hrvat"

Austrijska policija uhitila je u nedjelju muškarca osumnjičena da je noć ranije provalio u židovsku školu u Beču i u njoj šipkom porazbijao prozore i porculan. Austrijska novinska agencija APA, a potom i radiotelevizija ORF objavile su da je napadač na školu "vjerojatno" 30-godišnji Hrvat. Međutim, izvori za takve tvrdnje nisu navedeni. Policija o tome zasad nije ništa priopćila. Kasnije je vijest o napadaču Hrvatu prenio i dnevni list Kurier u svom internetskom izdanju za ponedjeljak.

Čelnici židovske zajednice osudili su incident kao najteži antisemitski incident u Austriji u zadnjih 20 godina i pokazali novinarima tragove uništavanja na sva tri kata škole Lauder Chabad u Beču. Škola s 360 učenika od predškolske do srednjoškolske dobi bila je prazna i bez čuvara u rano jutro u nedjelju. Glasnogovornik policije rekao je da je muška osoba uhićena na poprištu događaja nakon što su obližnji stanari pozvali policiju žaleći se na buku. Čelnik židovske zajednice Ariel Muzicant kazao je "kako se radi o činu vandalizma, a ne o tragediji. Ništa nije spaljeno, nitko nije ozlijeđen. Ne znamo radi li se o činu mentalno bolesne osobe ili organiziranom političkom aktu. Moramo izbjeći poopćavanja".

Vezane vijesti

Video: Hitler u reklami za turski šampon

Video: Hitler u reklami za turski šampon

Židovske organizacije pozvale su na zabranu turske reklame za šampon u kojoj se pojavljuje Adolf Hitler, piše B92. "Potpuno je nedopustivo da se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika