27.11.2006. / 11:31

Autor: Ana Kirin

PRIVATIZACIJA

Drugi rok za kupnju Ininih dionica

Do 15 sati u ponedjeljak hrvatski građani mogu predati tzv. nepovlaštene ponude za kupnju dionica čiji iznos prelazi 38.000 kuna, a institucionalni investitori tzv. indikativne ponude

Drugi rok za predaju ponuda za kupnju dionica Ine u javnoj ponudi istječe u ponedjeljak u 15 sati. Do tada svi zainteresirani hrvatski građani mogu predati tzv. nepovlaštene ponude za kupnju dionica čiji iznos prelazi 38.000 kuna, a institucionalni investitori tzv. indikativne ponude.

Kako je najavljivano, Vlada bi u ponedjeljak poslijepodne trebala utvrditi konačnu cijenu dionica koja će se kretati u utvrđenom rasponu od 1.400 do 1.900 kuna. Vlada bi također trebala odlučiti i o raspodjeli dionica.

Podsjetimo, prvi rok za predaju tzv. povlaštenih ponuda istekao je 23. studenog, a prema službenim podacima Hanfe 44.271 hrvatski građanin iskoristio je pravo na kupnju dionica Ine s pravom prvenstva i posebnim pogodnostima a za dionice je uplaćeno ukupno 1,55 milijardi kuna.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika