27.11.2006. / 16:26

Autor: Nacionalova redakcija

INTERNET

Online video 'uništava' televiziju

Popularnosti gledanja videa preko interneta su svakako pomogle stranice poput YouTube-a i sl.

Popularizacijom gledanja videa putem interneta i sve većim porastom korisnika širokopojasnog interneta   dočekali smo i pad gledanosti klasičnog TV programa. Istraživanje ICM-a koje je naručio BBC pokazalo je (na uzorku od 2070 ljudi) da 43% korisnika koji su gledali video program preko interneta u zadnjih tjedan dana, su manje vremena proveli ispred TV ekrana. Trećina ispitanika gleda više video zapisa preko interneta, nego što su to radili prije godinu dana, no broj gledatelja oline videa je još uvijek dosta mali, samo 9 % ispitanika to čini svakodnevno, 13% povremeno, a njih 10% planira početi u slijedećih godinu dana.

Popularnosti gledanja videa preko interneta su svakako pomogle stranice poput YouTube-a i sl. U odnosu na Britaniju, broj korisnika online video usluga u Americi je zasigurno puno veći, pošto su kod njih najpopularnije serije dostupne za download sa stranica (uz naknadu naravno) televizijskih mreža koje ih emitiraju i produciraju, te sa servisa poput iTunes-a i sl.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika