27.11.2006. / 17:01

Autor: Lucija Božić

TURSKA

Turski premijer će se ipak sastati s Papom

Mnogi su komentirali taj potez kao reakciju na napetosti u muslimanskom svijetu koje je izazvao Papin kontroverzan govor u Njemačkoj kada je citirao vladara iz 14.st. rekavši kako su učenja proroka Muhameda zla i nehumana.

Turski premijer Tayyip Erdogan je izjavio kako će se ipak sastati s Papom Benedictom XVI u utorak. On je prvo izjavio kako se ne može naći s Papom radi gužve u rasporedu zbog dvodnevnog samita NATO-a u Latviji koji počinje u utorak. Mnogi su komentirali taj potez kao reakciju na napetosti u muslimanskom svijetu koje je izazvao Papin kontroverzan govor u Njemačkoj kada je citirao vladara iz 14.st. rekavši kako su učenja proroka Muhameda zla i nehumana. Papa Benedict se više puta ispričao za svoj govor. Više od 20.000 prosvjednika u Istambulu je prosvjedovalo u nedjelju protiv dolaska Pape. Papin dolazak u utorak bit će praćen jakim osiguranjem. U Turskoj će biti do petka i za to vrijeme planira posjetiti Istambul i mjesto za koje se vjeruje da je bilo posljednje počivalište Djevice Marije.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika