29.11.2006. / 09:20

Autor: Ana Kirin

KUBA

Castro propustio svoju rođendansku proslavu

U poruci, pročitanoj pred 5.000 pristaša iz više desetaka zemalja u kazalištu Karla Marxa u Havani, poručio je kako mu liječnici nisu dopustili da dođe na proslavu

Bolesni kubanski vođa Fidel Castro nije se pojavio na otvaranju petodnevne proslave svoga 80. rođendana. U poruci, pročitanoj pred 5.000 pristaša iz više desetaka zemalja u kazalištu Karla Marxa u Havani, poručio je kako mu liječnici nisu dopustili da dođe na proslavu. To je za njega još uvijek prezahtjevna zadaća. No u poruci nije isključena mogućnost Castrova pojavljivanja na ostalim događanjima u sklopu proslave, kasnije ovoga tjedna. Nagađa se da će prisustvovati vojnoj paradi u subotu. Rođendansko slavlje prvotno je planirano za kolovoz ali je odgođeno te povezano s proslavom godišnjice Castrova dolaska na Kubu i pokretanja gerilskog pokreta 2. prosinca 1959. godine.

Castro se inače još od operacije u srpnju nije pojavio u javnosti, a objavljene su jedino njegove službene snimke i fotografije.

Američki mediji u posljednje vrijeme navode kako službeni Washington vjeruje kako Castro ima rak, od kojeg se više neće oporaviti.Svojedobno su mnogi spekulirali kako će zbog Castrova zdravstvenog stanja na Kubi doći do velikih promjena, no diplomati sada izjavljuju da je vlast, pod kontrolom njegova brata Raula, stabilna.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika