29.11.2006. / 16:00

Autor: Lucija Božić

HRVATSKA

Istraga o tajnim računima se nastavlja

Uspostavljena je koordinacija svih državnih tijela – policije, Ministarstva financija, Porezne uprave i državnih inspekcija te se prikupljaju informacije za rekonstrukciju o tijeku novca s tih tajnih računa.

Glavni državni odvjetnik RH Mladen Bajić izjavio je da na istrazi o novcu s tajnih inozemnih računa za financiranje obrane Hrvatske intenzivno radi, ali o tome ne može javno govoriti. Uspostavljena je koordinacija svih državnih tijela – policije, Ministarstva financija, Porezne uprave i državnih inspekcija te se prikupljaju informacije za rekonstrukciju o tijeku novca s tih tajnih računa. Mladen Bajić je izjavio kako ne može ništa reći ima li na tim računima još novca.

Na upit bira li Državno odvjetništvo predmete koje će procesuirati, Bajić je rekao da Državno odvjetništvo postupa sukladno Zakonu o kaznenom postupku koji propisuje kada i u kojim situacija postupa Državno odvjetništvo. Selektivnog pristupa nema, rekao je Bajić dodajući da se neki slučaj procesuira kada postoji kaznena prijava ili dovoljno argumenata koji govore u prilog da Državno odvjetništvo mora pokrenuti postupak.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika