29.11.2006. / 17:14

Autor: Nacionalova redakcija

BAE Systems

Afera oko najvećeg europskog proizvođača oružja

Iz BAE-a tvrde da su "čisti" te traže da Ured za prijevare obustavi istragu, jer će u suprotnom Saudijci raskinuti ugovor o kupovini 72 vojna zrakoplova tipa Eurofighter Typhoons, vrijedan 112 milijardi eura koji Saudijci navodno planiraju sklopiti s Francuzima

Britanski BAE Systems, najveći europski proizvođač oružja potajice je uplaćivao milijune funti na švicarski račun koji se povezuje s milijarderom Vafikom Saidom, preko kojeg saudijska kraljevska obitelj trguje oružjem, objavio je Guardian pozivajući se na pravosudne izvore. Vafik Said je odbio komentirati navodno podmićivanje. Detalji s računa trebali bi otkriti je li novac stizao do članova saudijskog vladajućeg klana i u kojim količinama, a prema nekim informacijama radi se o 60 milijuna funti.

Iz BAE-a tvrde da su "čisti" te traže da Ured za prijevare obustavi istragu, jer će u suprotnom Saudijci raskinuti ugovor o kupovini 72 vojna zrakoplova tipa Eurofighter Typhoons, vrijedan 112 milijardi eura koji Saudijci navodno planiraju sklopiti s Francuzima. U slučaju odustajanja od kupovine Eurofightera, BAE Systems upozorava da bi Britanija izgubila vrijedan posao, a 50.000 radnika zaposlenje.

Ured za prijevare ne odustaje od nakane da istraži sumnjive račune i tragove koji vode prema 68-godišnjem Saidu koji je, između ostalog, financijer Konzervativne stranke i porezni obveznik Monaka.

Vezane vijesti

Šveđaninu nađeno oružje u prtljazi

Šveđaninu nađeno oružje u prtljazi

Zbog posjedovanja oružja koje mu je pronađeno u osobnoj prtljazi u Zračnoj luci Split policija je prekršajno prijavila državljana Švedske, doznaje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika