29.11.2006. / 17:24

Autor: Nacionalova redakcija

EUROPSKA KOMISIJA

Olli Rehn dolazi u Hrvatsku

''Komisija će potaknuti hrvatske vlasti da pojačaju napore koji se ulažu u reformu, zajedno s pregovaračkim procesom, kako bi ostvarile brži napredak na putu prema europskoj integraciji.''

Europski povjerenik za proširenje EU, Olli Rehn, dolazi u četvrtak i petak u treći službeni posjet ove godine Hrvatskoj kako bi "potaknuo hrvatske vlasti da pojačaju napore koji se ulažu u reforme"'.

"Komisija će potaknuti hrvatske vlasti da pojačaju napore koji se ulažu u reformu, zajedno s pregovaračkim procesom, kako bi ostvarile brži napredak na putu prema europskoj integraciji. Hrvatska će morati nastaviti gospodarske i političke reforme s naglaskom na reformu pravosuđa, javne uprave i borbu protiv korupcije", stoji u najavi najavi izaslanstva Europske Komisije.

Rehna će u četvrtak u Zagrebu primiti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik Vlade Ivo Sanader, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, predsjednik Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora Ivica Račan, te ostali visoki državni dužnosnici.

Vezane vijesti

'Bankrot Grčke imao bi razorne posljedice'

'Bankrot Grčke imao bi razorne posljedice'

Povjerenik za ekonomske i monetarne poslove Olli Rehn izjavio je u utorak da očekuje da će eurozona uskoro odobriti drugi program financijske pomoći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika