29.11.2006. / 19:07

Autor: Nacionalova redakcija

SLUČAJ GLAVAŠ

Odbijena žalba na rješenje o produljenju pritvora

U srijedu ujutro predsjednik Sabora Vladimir Šeks sastao se s izaslanstvom osječke Udruge žrtava Domovinskog rata koje mu je uručilo peticiju s više od 30.000 potpisa potpore Branimiru Glavašu te je zatraženo da se Branimir Glavaš brani sa slobode

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je žalbe na rješenje istražnog suca kojim je Branimiru Glavašu produljen pritvor za još mjesec dana, prenio je HRT. Odluku o produljenju pritvora istražni sudac Zdenko Posavec donio je 24. studenog zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela za koje se Glavaša tereti, ali ne više i zbog utjecaja na svjedoke, zbog čega je 26. listopada pritvoren. Stoga se na odluku žalilo i Državno odvjetništvo, koje je smatralo da Glavaš i dalje može utjecati na svjedoke.
"Vijeće je prihvatilo argumentaciju istražnog suca da je osnovan pritvor zbog posebno teških okolnosti djela, odnosno da više ne postoji opasnost od ometanja istrage utjecajem na svjedoke", rekao je glasnogovornik Suda Krešimir Devčić i dodao da je ovo rješenje pravomoćno, pa se na njega više nitko ne može žaliti. Glavašev odvjetnik Ante Madunić ranije je najavio da će, ako žalba na produljenje pritvora ne bude riješena u Glavaševu korist, podnijeti ustavnu tužbu.
U srijedu ujutro predsjednik Sabora Vladimir Šeks sastao se s izaslanstvom osječke Udruge žrtava Domovinskog rata koje mu je uručilo peticiju s više od 30.000 potpisa potpore Branimiru Glavašu te je zatraženo da se Branimir Glavaš brani sa slobode.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika