30.11.2006. / 09:44

Autor: Ana Kirin

TURSKA

Spriječen bombaški napad na Papu

Snage sigurnosti u Istanbulu u srijedu su otkrile i detonirale eksplozivnu napravu u ulici blizu koje je trebao odsjesti papa Benedikt XVI., koji se trenutno nalazi u četverodnevnom posjetu Turskoj. Mjere osiguranja veće su nego za posjeta američkoga predsjednika prije dvije godine.

U srijedu je Benedikt XVI. održao misu na jednom od najsvetijih kršćanskih mjesta u Turskoj, u "Marijinoj kući" za koju se vjeruje da je bila posljednje obitavalište Djevice Marije. Sveti Otac misu je održao na otvorenome, na dobro čuvanom prostoru, pred oko 250 pozvanih gostiju, što je do sada najmanji broj ljudi koji su bili na misi što ju je predvodio Papa. Poznato je da spomenuto mjesto može primiti oko 2.000 ljudi. Dok se Benedikt XVI. približavao kapeli područje je nisko nadlijetao žandarmerijski helikopter, a registrirani uzvanici koji su stizali na misu morali su proći trostruku detektorsku provjeru.

Papa je inače u svom priopćenju rekao da "nije zabrinut" zbog poruke samoproglašene "islamske države u Iraku" kojom vlada irački ogranak al Qa'ide koji drži da je Papin posjet Turskoj dio "križarskog pohoda na islam".

Papa će u četvrtak, trećeg dana posjeta Turskoj s carigradskim patrijarhom Bartolomejem I. slaviti blagdan svetoga Andrije. Posjetit će bivšu džamiju i nekadašnju crkvu a danas muzej Aju Sofiju te Plavu džamiju.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika