30.11.2006. / 11:24

Autor: Lucija Božić

FRANCUSKA

Sarkozy objavio kandidaturu

Sarkozy je favorit za predsjedničkog kandidata vladajuće stranke desnog centra ''Unije za narodni pokret'' i vjeruje se da kao predsjednik stranke uživa podršku tri četvrtine članstva koje se procjenjuje na oko tri tisuće.

Francuski ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy formalno je objavio da će se kandidirati za predsjednika države na izborima u travnju. Sarkozy je favorit za predsjedničkog kandidata vladajuće stranke desnog centra ''Unije za narodni pokret'' i vjeruje se da kao predsjednik stranke uživa podršku tri četvrtine članstva koje se procjenjuje na oko tri tisuće. No, ako bude nominiran za kandidata svoje stranke, kako se očekuje, Sarkozy će prema rezultatima istraživanja javnog mnijenja – imati jakog takmaca u Segolene Royal koju su Socijalisti izabrali za svog predsjedničkog kandidata prije dva tjedna. Oba kandidata nude biračima promjene, no programi im se u mnogočemu razlikuju.

Vezane vijesti

Unutarnja stvar Francuza

Unutarnja stvar Francuza

Zajednička izborna kampanja Nicolasa Sarkozya i Angele Merkel zapravo je već odavno započela. Još u veljači je njemačka kancelarka u jednom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika