30.11.2006. / 23:24

Autor: Goran Jurić

KNJIGA

Predstavljena knjiga Ankice Tuđman

U četvrtak, 30. studenog, održano je svečano predstavljanje memoara Ankice Tuđman. Dotični memoari su najviše prašine u javnosti podigli zbog citata pokojnog Franje Tuđmana koji se odnosio na gospođu Ankicu Lepej, a koji kaže: “Sirotu su iskoristili i sama će okajati svoj grijeh.”. Ankica Lepej je 1998. godine razotkrila pravo stanje bankovnih računa obitelji Tuđman koji se baš i nisu slagali sa imovinskom karticom koju je Tuđman objavio. Upitana za komentar, gospođa Lepej je za Jutarnji list izjavila: "Pitam se odakle im hrabrosti da me nazivaju sirotom? - Ja se ne osjećam sirotom. Svih ovih godina nisam podlegla pritisku i nisam se prodala. A prije nego što su Tuđmanovi došli na vlast, nisam bila sirota ni u materijalnom smislu.". Čitavu aferu oko stanja na bankovnim računima Ankica Tuđman objašnjava transkriptom prema kojem su članovi Komisije za utvrđivanje imovine na čelu sa Smiljkom Sokolom rekli Tuđmanu da bankovne račune ne treba prijavljivati jer oni nisu imovina.

Na predstavljanju knjige u Lisinskom pojavila se čitava obitelj Tuđman, ali i Ivić Pašalić, te Ćiro Blažević koji je uživao u Nevenkinom društvu.

Fotogalerija

  • Obitelj Tuđman na okupu
  • Ivić Pašalić se također pojavio na predstavljanju memoara
  • Nevenka Tuđman u Ćirinom društvu
  • Stjepan Tuđman

Vezane vijesti

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

'NDH 0,13 posto, jugokomunisti 89 posto zločina'

Knjiga "Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina" autora Josipa Jurčevića, koja donosi popis činjenica o mjestima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika