01.12.2006. / 09:16

Autor: Martina Zeković

ZAGREB

Državno odvjetništvo istražuje Bandićeve izravne pogodbe

Od 203 javna natječaja raspisana ili pripremljena u ovoj godini, Poglavarstvo na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem čak se 113 puta odlučilo za nabavu roba i usluga izravnom pogodbom u pregovaračkom postupku, bez prethodne objave poziva

Državno odvjetništvo zatražilo je od zagrebačkog Poglavarstva dokumentaciju o svim izravnim pogodbama koje je aktualna Bandićeva vlast sklopila u svom mandatu. Od 203 javna natječaja raspisana ili pripremljena u ovoj godini, Poglavarstvo na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem čak se 113 puta odlučilo za nabavu roba i usluga izravnom pogodbom u pregovaračkom postupku, bez prethodne objave poziva. "Točno je da su prije desetak dana zatražili sve izravne pogodbe i mi smo im to već proslijedili. Ako misle da ima nešto što nije u skladu sa zakonom neka slobodno provjere, nama ne smeta", rekao je dogradonačelnik Ivo Jelušić koji smatra kako su "okidač" za Državno odvjetništvo bili brojni medijski napisi o izravnim pogodbama Gradskog poglavarstva. Jelušić dodaje kako je upravo transparentnost rada Poglavarstva i dostupnost informacija novinarima najbolji dokaz da ništa ne kriju.

Izravne pogodbe odnosile su se uglavnom i na najskuplje nabave radova, rekonstrukcije prometnica i veće graditeljske zahvate. Najveću direktnu pogodbu od 22,8 milijuna kuna Milan Bandić ove je godine dao graditeljskom poduzeću GIP Pionir, koje je sagradilo zgradu u kojoj je gradonačelnik kupio ekskluzivan stan na posljednjem katu.

Tijekom posljednje sjednice Gradske skupštine Bandić je odgovarajući na brojna pitanja zastupnika o sukobu interesa gradskih dužnosnika i korištenju povlaštenih informacija u osobne svrhe, upućivao na institucije pravne države koje bi trebale raditi svoj posao.

Vezane vijesti

Zagrebački HDZ: Bandić i poglavarstvo novac troše rasipno i netransparentno

Na konferenciji za novinare koja se održala u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Katarina Fuček je optužila Gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika