01.12.2006. / 17:24

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

HSS optužuje HDZ za "prljavi početak kampanje"

Predsjednik HSS-a zagrebačke županije Božidar Pankretić prozvao je Zlatka Krznara, tajnika gradske organizacije vrbovečkog HDZ-a da stoji iza tiskanja i distribucije letka u kojem stoji da je zagrebački župan Stjepan Kožić za kupnju novog županijskog poslovnog prostora potrošio 25 milijuna kuna

Hrvatska seljačka stranka oštro je osudila anonimni letak u kojem stoji da je zagrebački župan Stjepan Kožić za kupnju novog županijskog poslovnog prostora u hotelu International potrošio 25 milijuna kuna, letak proglasila podvalom HDZ-a i prozvala odgovorne u Hrvatskoj pošti putem koje je letak distribuiran.

Iz Hrvatske pošte su priopćili da su distribuirajući letak obavili svoju uslugu za poštiljatelja poštujući sve propise na koje ih obvezuje važeća pravna regulativa.

Letak je "kukavički potez HDZ-a" koji se pokušava skrivati iza pojedinih tvrtki, ustvrdio je potpredsjednik stranke i predsjednik HSS-a zagrebačke županije Božidar Pankretić na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatske seljačke stranke, na temu "Prljavi početak izborne kampanje". Prozvao je poduzeće "Zenit promet d.o.o." iz Vrbovca u vlasništvu Zlatka Krznara, inače tajnika gradske organizacije vrbovečkog HDZ-a da stoji iza tiskanja i distribucije tog letka putem Hrvatske pošte. Pankretić je zatražio odgovornost čelnih ljudi HP-a i resornog ministra. Kožić je naveo da je zbog tog letka u srijedu podnio kaznenu prijavu.

Zagrebačka županija je u iznajmljenom prostoru u Vukovarskoj ulici i namjerava se kupiti prostor u obližnoj zgradi kako se novac ne bi trošio na najam dok se ne izgradi nova poslovna zgrada županije. Odluka o gradnji zgrade donijeta je 2004. godine, a graditi će se po modelu javno-privatnog partnerstva. Dok se ne izgradi, službe bi se djelomično preselile u prostor koji bi županija kupila, rekao je Kožić, demantiravši da je taj prostor već kupljen za 25 milijuna kuna kao što se tvrdi u letku.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika