01.12.2006. / 18:32

Autor: Ana Kirin

TURSKA

Papa završio posjet Turskoj

Posljednji dan posjeta, za koji se predviđalo da bi mogao biti problematičan, protekao je bez incidenata

Papa Benedikt XVI. otputovao je u petak iz Turske s nadom da je njegov četverodnevni posjet unaprijedio međureligijski dijalog. "Ostavljam dio svojeg srca u Istanbulu", kazao je Papa u zračnoj luci kamo ga je dopratio istanbulski guverner Muammer Guler. Zahvalio je turskim vlastima na organizaciji i iznimnim mjerama sigurnosti koje su pratile njegovo kretanje, uviđajući da je stanovništvo "zbog toga patilo". Posljednji dan posjeta, za koji se predviđalo da bi mogao biti problematičan, protekao je bez incidenata. Papa je održao je misu u katedrali Duha Svetoga u Istanbulu kojoj je nazočio i pravoslavni patrijarh Bartolomej I.

Benedikt XVI. učinio je prioritetom svojeg pontifikata zbližavanje s pravoslavnim vjernicima. Središnji događaj njegova putovanja bio je trenutak molitve u smjeru Meke tijekom posjeta Plavoj džamiji, čime je pridobio simpatije turske javnosti.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika