02.12.2006. / 09:49

Autor: Ana Kirin

HRVATSKI SABOR

Razriješeno Upravno vijeće Hine

Hrvatski je sabor u petak navečer razriješio članstva u Upravnom vijeću Hine Božu Skoku, Dijanu Katicu, Dražena Jovića i Ivana Rusana. Odluka o razriješenju posljednjih troje donijeta je jednoglasno, sa 79 glasova zastupnika HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera, a u slučaju Bože Skoke bilo 78 glasova za i jedan suzdržani.

Oporbenjaci, koji su u zadnjih mjesec dana u dva navrata rušenjem kvoruma spriječili glasovanje o Vladinoj odluci da se razriješe spomenuti članovi Hinina Vijeća, u petak nisu nazočili glasovanju, jer su prije glasovanja o državnom proračunu za 2007. godinu napustili sabornicu. Oporbene saborske stranke kritizirale su, naime, Vladu da je funkcioniranje Hine dovela u pravni vakum, jer uz razrješenje četiriju članova Upravnog vijeća nije predložila i imenovanje novih članova, pa Hina, nakon razrješenja, ostaje bez Upravnog vijeća.

Vlada je 13. listopada predložila Saboru da razriješi Upravno vijeće Hine s obrazloženjem da četiri člana Vijeća, dan prije, nisu smjeli izabrati ravnatelja/icu Hine bez petog člana, predstavnika zaposlenika te novinske agencije.

Božo Skoko, Dijana Katica i Dražen Jović podnijeli su zatim ostavke na članstvo u Vijeću, što nije učinio samo Ivan Rusan.


Vezane vijesti

Multimedijski servis: Vjesnik se pripaja u sustav s HRT-om i Hinom

Multimedijski servis: Vjesnik se pripaja u sustav s HRT-om i Hinom

Državni udjel u većinskom paketu Vjesnika d.d. smanjuje se iz dana u dan. Kako piše Lider država je nedavno smanjila svoj udio, a na jednoj od idućih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika