03.12.2006. / 16:15

 

SLUČAJ GLAVAŠ

Glavaš u Osijeku

Branimir Glavaš pušten je jučer iz pritvora. Odluku je donio istražni sudac Zdenko Posavec, a razlog puštanja na slobodu je Glavaševo loše zdravstveno stanje. Otkad mu je u petak pozlilo, Glavaš stalno povraća, te ima jako bolove u mišićima i bubrezima. Jučer je bio 37 dan Glavaševa štrajka glađu. Osim puštanja iz pritvora privremeno se prekida i istražni postupak, prema odredbi Zakona o kaznenom postupku koji omogućuje privremeni prekid istrage u slučaju nesposobnosti osumnjičenika. Glavaš je na njegovo inzistiranje prebačen u bolnicu u Osijeku, iako su ga liječnici upozoravali da u njegovom stanju i sam put do Osijeka može biti koban.

Ispred bolničkog ulaza dočekalo ga je dvjestotinjak građana uz povike podrške. O posljedicama koje je dugotrajni štrajk ostavio na Glavaša znat će se kroz nekoliko dana. U bolnici ga je dočekao i sin Filip koji je izjavio da je "najsretniji što je tata došao u Osijek i što je ostvario pravo da svoju nevinost dokazuje na slobodi.“.

Danas je u Osijeku obilježen i Dan grada Osijeka, a zanimljivo je da su na pozivnicama za svečanu sjednicu „potpisani“ predsjednik gradskog vijeća Branimir Glavaš i Osječki gradonačelnik Anto Đapić.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika