05.12.2006. / 14:47

Autor: Stjepan Marković

HAAG

Suđenje generalima počinje 2007. godine

Gotovinin odvjetnik Gregory Kehoe kazao je u ime trojice braniteljskih timova kako je obrani nemoguće započeti suđenje u svibnju te da bi im najraniji prihvatljiv datum bio rujan sljedeće godine

Na predraspravnom ročištu Haškog suda u utorak je najavljena mogućnost početka suđenja generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču za svibanj sljedeće godine. Branitelji trojice hrvatskih generala izjasnili su se da se njihovi branjenici ne osjećaju krivima po objedinjenoj optužnici koja je izmijenjena i dopunjena novim točkama.

"Ta je informacija sve iznenadila", kazao je Gotovinin odvjetnik Gregory Kehoe, dodavši da su odvjetnici o toj mogućnosti prvi puta službeno izviješteni na sastanku s predstavnicima Haškog suda održanom neposredno prije statusne konferencije.

On je kazao, u ime trojice braniteljskih timova kako je obrani nemoguće započeti suđenje u svibnju te da bi im najraniji prihvatljiv datum bio rujan sljedeće godine obzirom na posao koji još predstoji, poput još uvijek nedovršenog postupka objelodanjivanja svih dokaza.

Također je rečeno kako bi suđenje moglo trajati 12 do 14 mjeseci.

Trojica generala optuženi su za zločine protiv čovječnosti i kršenja ratnog prava i običaja počinjene tijekom i nakon operacije Oluja protiv srpskih civila na širem području Knina od kolovoza do studenog 1995. godine.

Vezane vijesti

169 milijuna odvjetnicima generala

169 milijuna odvjetnicima generala

Za zastupanje hrvatskih generala Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka pred Međunarodnim kaznenim sudom za ratne zločine od 2006. do kraja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika