05.12.2006. / 15:16

Autor: Ana Kirin

MUP

U pripremi crna lista sumnjivih tvrtki

Ministar Ivica Kirin rekao je da policija u sastavljanju "crne liste", osim s obavještajnim službama, surađuje i s drugim institucijama, kao što su Porezna uprava i Ured za sprječavanje pranja novca

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin najavio je u utorak tijekom susreta s direktorom Europola Maxom Peterom Ratzelom da će MUP izraditi "crnu listu" sumnjivih tvrtki za koje postoji mogućnost da su paravan za kriminalne aktivnosti. Rekao je da policija u sastavljanju takve liste, osim s obavještajnim službama, surađuje i s drugim institucijama, kao što su Porezna uprava i Ured za sprječavanje pranja novca. Ministar Kirin je izjavio kako će suradnja s Europolom doprinijeti tome da Hrvatska bolje nadzire svoje luke i robu koja u njih dolazi. Istaknuo je i važnost borbe protiv pranja novca.

Direktor Europola Max Peter Ratzel rekao je kako je područje Balkana jedno od najproblematičnijih za EU te da bi upravo Hrvatska trebala biti jedan od značajnijih čimbenika u sprječavanju kriminala na području Zapadnog Balkana. Rekao je da će Europol hrvatskoj policiji u toj borbi pomoći pružajući strateške, analitičke i operativne informacije. Izrazio je očekivanje da će i Hrvatska uskoro imati svog predstavnika u sjedištu Europola u Den Haagu, u kojemu se sada nalazi 31 službenik za vezu s nacionalnim policijama.

Tijekom dvodnevnog posjeta Hrvatskoj izaslanstvo Europola upoznat će se s organizacijom i načinom rada hrvatske policije, a, kako kažu u MUP-u, bit će riječi i o provedbi Sporazuma o operativnoj i strateškoj suradnji koji je sredinom kolovoza ove godine stupio na snagu i kojim je Hrvatska postala pridružena članica Europola.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika