05.12.2006. / 18:44

Autor: Ana Kirin

HAAG

Šešelj na rubu smrti

Liječnik koji je u utorak pregledao Šešelja izjavio je kako bi zbog štrajka glađu moglo doći do zastoja srca te da bi Šešelj mogao umrijeti za dva tjedna

Vojislav Šešelj, koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala, mogao bi zbog zastoja srca umrijeti za dva tjedna ukoliko nastavi sa štrajkom glađu, izjavio je u utorak francuski liječnik dr. Patrick Barriot nakon što ga je pregledao. Skupina srbijanskih, francuskih i ruskih liječnika pregledala je Šešelja koji štrajka glađu 25 dana, te istaknula da će, ako mu se stanje opasno pogorša, predložiti liječenje izvan Nizozemske.

Srbija je u utorak od Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) zatražila da se zbog pogoršanja zdravstvenog stanja dopusti prebacivanje Šešelja u bolnicu u Beogradu. 'Imajući na umu da je za Vojislava Šešelja ovo pitanje života i smrti, bilo bi dobro kada bi sud odlučio da se Šešelja prebaci na liječenje u Beograd', izjavio je srbijanski veleposlanik u Nizozemskoj Radoslav Stojanović nakon razgovora s predsjednikom Haškoga suda Faustom Pocarom. ICTY se za sada nije izjasnio o tom zahtjevu, no sud je Šešelju odobrio žalbu na odluku da mu se dodijeli odvjetnik po dužnosti.

Šešelj se ICTY-u predao 2003. godine nakon što je protiv njega podignuta optužnica za ratne zločine protov nesrpskog stanovništva i za udruživanje u zločinački pothvat sa Slobodanom Miloševićem. Suđenje Šešelju prekinuto je u petak na neodređeno vrijeme.

Vezane vijesti

Srbija jamči za Šešelja

Srbija jamči za Šešelja

Predsjednik srbijanskoga Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim sudom Rasim Ljajić poslao je Jean-Claudeu Antonettiju, predsjedatelju sudskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika