05.12.2006. / 18:55

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

Bozanić za katoličku televiziju

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić izjavio je kako bi valjalo promisliti je li nam potrebna vlastita televizija ili pak jaka producentska kuća koja bi radila kvalitetne vjerske programe i koja bi mogla naći svoje mjesto na postojećim televizijama

Komentirajući inicijative za uvođenje televizijskog katoličkog programa, kardinal Bozanić je rekao kako osobno misli da "bismo se prije nego se uopće počne raspravljati o takvu zasebnu projektu, trebali zapitati koristimo li se dovoljno mogućnostima postojećih nacionalnih i lokalnih televizija".

"Živimo u zemlji s katoličkom većinom, koja i te kako ima pravo na svoje mjesto na javnoj televiziji. U tom smislu mislim da nismo u potpunosti iskoristili mogućnosti koje nam se pružaju i koje su nam zajamčene sporazumom između HBK i HRT-a, a na temelju Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o suradnji na području odgoja i kulture", izjavio je Bozanić.

Kardinal je osnutak Hrvatskoga katoličkog radija ocijenio jednim od najvećih medijskih projekata "naše Crkve nakon pada komunizma".

Glasnik pod novim nazivom Veritas izlazi od početka 1968., pošto je prosinački broj Glasnika 1967. zabranjen i uništen, a njegov pokretač i glavni urednik o. Ivon Ćuk zbog protuustavne djelatnosti u ožujku 1968. osuđen na zatvorsku kaznu od devet mjeseci.

Vezane vijesti

Sretan Uskrs ljudima dobre volje!

Sretan Uskrs ljudima dobre volje!

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić istaknuo je u uskrsnoj čestitki da je Krist Bog života, unatoč industriji smrti, da je Bog prijatelj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika