06.12.2006. / 13:13

Autor: Marin Medić

SLUČAJ MAŠKARIN

Sud ispitao liječnike u slučaju Maškarin

Na Županijskom sudu u Rijeci saslušana su dvojica liječnika riječkog KBC-a osumnjičeni da su neuspješnom i nestručnom operacijom slijepog crijeva prouzročili amputaciju noge Miroslavu Maškarinu. Uz liječnike su bili njihovi odvjetnici, a opunomoćenici Miroslava Mašakarina nije dopušteno da nazoči saslušanju.

Osumnjičeni su saslušani o okolnostima operacijskog zahvata koji su izveli nad Miroslavom Mašakrinom u srpnju ove godine. Maškarinu je prilikom kirurškog zahvata bila probušena trbušna aorta. Tada je došlo do pada krvnoga tlaka. Spašavanje života pacijenta trajalo je nekoliko sati. Posljedica operacije, 11 dana poslije, bila je amputacija lijeve noge u visini bedrene kosti, a za desnu se mladi Maškarin bori i uči hodati s protezom u školi hodanja u Zagrebu.

Maškarin se dobro osjeća i želi da istina izađe na vidjelo. Da bi se ona rasvijetlila, Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci zatražilo je saslušanje slovenskih medicinskih vještaka. Nalaz domaćih vještaka, prema kojem su sve postoperativne posljedice uzrokovane "komplikacijama" nastalim tijekom operacije, za tužiteljstvo nije dovoljan.

Maškarin je tužio riječki KBC. Traži odštetu od 14 milijuna kuna, a odvjetništvo zahtjeva ispitivanje liječničkoga i medicinskog tima koji je sudjelovao u operaciji.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika