08.12.2006. / 18:50

Autor: Nacionalova redakcija

POLJSKA

Odbijeni izvanredni izbori zbog seks skandala

Zastupnik Samoobrane Stanislaw Lyzwinski glavni je sudionik seksualnog ucjenjivanja aktivistica Samoobrane. One su, da bi dobile posao, morale stupiti u seksualne odnose sa Lyzwinskim i njegovim stranačkim šefom Lepperom, tvrde četiri mlade žene

Poljska opozicija zatražila je održavanje izvanrednih izbora zbog seks skandala u koji je umiješan Andrzej Lepper, ali je potpredsjednik poljske vlade i ministar unutarnjih poslova Ludvik Dorn odbio taj zahtjev u ime vladajućih konzervativaca. "Tako važna stvar kao što su prijevremeni izbori ne može ovisiti o analizi DNK zastupnika Stanislawa Lyzwinskog", rekao je Dorn, koji očekuje da se koalicijski partner, stranka Samoobrana, sama obračuna sa zastupnikom Lyzwinskim, ako se dokaže da je tjerao žene na seks, prijeteći im da će ostati bez posla. "Ako tužiteljstvo podigne optužnicu i protiv potpredsjednika vlade Andrzeja Leppera, premijer je jasno rekao da će Lepper morati napustiti vladu", rekao je Dorn.

Postoji rizik da bi se zbog odlaska Leppera raspala vladajuća koalicija, ali Dorn je naglasio da o tome hoće li zajedno sa šefom napustiti vladu mora odlučiti sama Samoodbrana. "Bez obzira na to što postoji vrlo visoka vjerojatnost da bi se zbog izbacivanja Leppera koalicija raspala, premijer neće ustuknuti", rekao je Dorn.

Zastupnik Samoobrane Stanislaw Lyzwinski glavni je sudionik seksualnog ucjenjivanja aktivistica Samoobrane. One su, da bi dobile posao, morale stupiti u seksualne odnose sa Lyzwinskim i njegovim stranačkim šefom Lepperom, tvrde četiri mlade žene. Poljski mediji izvješćuju da su seksom radno mjesto uvjetovale i neke zastupnice poljskih populista. "Jedan mladić mogao je raditi kod Andrzeja Leppera, ali je morao spavati sa babom koju inače nitko ne bi dotaknuo", kazao je jedan član Samoobrane.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika